Izložba trofeja i dan otvorenih vrata

09.09.2019. Članovi lovačkog društva "Srnjak" iz Volavja jučer su za svoje brojne prijatelje lovce i ljubitelje lova pripremili lijepu izložbu trofeja i druženje uz lovačke specijalitete, a sve u povodu 20. obljetnice društva


Kod lovačke kuće u Volavju jučer poslije podne okupio se veliki broj lovaca i prijatelja lova koji su došli razgledati izložbu trofeja lovačkog društva "Srnjak", i čestitati svojim domaćinima na vrijednoj obljetnici. Naime, ovo je bio uvod u proslavu 20. obljetnice od osnivanja društva koja će se obilježiti svečanom sjednicom u subotu 14. rujna.

Lovačko društvo "Srnjak" Volavje osnovano je 1999. godine, a prema broju članova (27 članova) spada među manja lovačka društva na području Zagrebačke županije. Međutim, obzirom na način rada i aktivnost svojih članova, može se svrstati među najkvalitetnija društva u Zagrebačkoj županiji, o čemu svjedoči i jedinstveno priznanje Međunarodnog savjeta za lov i zaštitu divljači (CIC), međunarodne, nevladine i neprofitne organizacije u čiji je rad uključeno više od 50 država Svijeta, a koja ima za cilj zaštitu divljači i promociju lovstva, kao održivog načina upravljanja prirodnim resursima. Društvo je ovo priznanje primilo prije dvije godine, na što su posebno ponosni, rekao nam je predsjednik društva Jadranko Sokačić, i dodao kako im je želja da na Danu otvorenih vrata upoznaju sve posjetitelje s radom društva i počaste ih lovačkim specijalitetima.

Ovom prilikom lovci su izložili stečene trofeje isključivo u lovištu Bukovica-Močvarski breg u razdoblju od 1999. do 2019. godine.

Izložbu trofeja razgledao je i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar.

Ivica Krčelić

TAGOVI | LD Srnjak