Blagdan Svih svetih

01.11.2019. Na blagdan Svih svetih jaskansko gradsko groblje i ove je godine prepuno cvijeća i svijeća

Na blagdan Svih svetih na jaskanskom gradskom groblju mnogo je naših sugrađana koji su došli posjetiti grobove svojih najdražih. Cvijećem okićeni grobovi, velik broj lampiona daje poseban ugođaj, ali nas podsjeća i na prolaznost života.

Sveta misa na sam blagdan Svih svetih već tradicionalno će se održati u kapelici Svetog Mihovila na jaskanskom gradskom groblju u 16 sati.

Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te njegovi zamjenici i suradnici i ove su godine uoči blagdana Svih svetih položili vijenac i upalili svijeće na svim grobljima na području grada, te na groblju u Draganiću, kako bi na taj način odali počast svima onima koji više nisu s nama, kao i poginulim hrvatskim braniteljima.
Obilasku groblja te polaganju vijenaca prisustvovali su i neki članovi Gradskog vijeća, direktori gradskih tvrtki te predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Podsjetimo, djelatnici gradske tvrtke Groblja Jastrebarsko d.o.o. vode brigu o dvanaest mjesnih groblja (Cvetković, Domagović, Volavje, Petrovina, Sveta Jana, Plešivica, Desinec, Stankovo, Pavlovčani, Slavetić, Gornja Kupčina, Dragovanščak) te o gradskom groblju Jastrebarsko, a uoči blagdana Svih svetih sva jaskanska groblja i počivališta naših najmilijih primjereno su uređena, na čemu su zadovoljstvo iskazali predstavnici mjesnih odbora koji su prisustvovali obilasku.

I.B. I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko