Tri medalje za Ivana Pukšara

24.09.2019. Naš Jaskanac Ivan Pukšar i ove je godine sudjelovao kao član veteranske reprezentacije Hrvatske na 29. Balkanijadi za atletske veterane održanoj u Bukureštu


Balkanijada u Bukureštu okupila je više od 900 natjecatelja iz 12 zemalja. Atletičarke i atletičari stariji od 35 godina ogledali su se u 25 različitih disciplina, a Pukšar se je iz Rumunjske vratio sa 3 vrijedna odličja.

Hrvatska štafeta 4 x 100m ( Horvatić, Samac,Pukšar, Zetić ) obranila je naslov prvaka Balkana osvojenog lani u Celju sa rezultatom 54.08. U kategoriji M 55 - 59. Pukšar je trčanjem na 100 m "pojačao" Balkansku štafetu ( 100m, 200m, 400m i 800 m ) u kategoriji M35-39 i domogao se srebra, dok je brončanu medalju osvojio u uzbudljivoj pojedinačnoj trci na 200 m u kategoriji M 60-64 s 31.04 ! U utrci na 100 m bio je četvrti , dok je skoku u dalj osvojio 5. mjesto.

Prema riječima Pukšara, ove medalje su "iskovane" dijelom u zagrebačkoj teretani Basic Gym One, a najvećim dijelom ipak u jaskanskom Goviću na prigodnom poligonu koji koristi za svoje redovne šumske treninge. U Jaski nažalost nema i dalje uvjeta za ozbiljnije bavljenje atletikom, što je naravno manje bitno za veterane - ali je prava šteta da učenici osnovne i srednje škole ne mogu isprobati kako je to potrčati na atletskoj stazi i iskušati svoje vještine. One nisu upitne jer jaskanski učenici redovno osvajaju odlična mjesta na školskim atletskim natjecanjima, a Lukas Magđinski najbrži je mladi Hrvat u svojoj kategoriji i pobjednik nedavne Erste plave lige u trci na 60 metara čije je finale bilo na nedavno održanom Hanžeku u Zagrebu ! A samo stotinjak metara atletskog tartana pomoglo bi mladim sprinterima u treningu i testiranju svoje brzine na manjim ili većim kadetskim i juniorskim natjecanjima.

I.K.

TAGOVI | Ivan Pukšar