"Mislim da sam vidjela izvanzemaljca"

17.05.2019. Interesantna i darovita pjesnikinja, profesorica engleskog i talijanskog jezika te književnosti, Barbara Baždarić, u Gradskoj knjižnici i Domu kulture Jastrebarsko, ekipi Dobro jutro Hrvatska predstavila je svoj novi uradak - pjesničku zbirku "Mislim da sam vidjela izvanzemaljca"


Ekipa HRT-a snimila je reportažu o pjesnikinji i profesorici Barbari Baždarić iz Jastrebarskog o njenom pjesničkom stvaralaštvu, a koje uključuje već ranije izdanu zbirku pjesama “Grizem” čija je recenzija objavljena u renomiranom časopisu Republika. U istom časopisu, također se može pronaći i desetak pjesama iz nove zbirke „Mislim da sam vidjela izvanzemaljca“, a koja je već u tisku i čija se objava očekuje u narednim danima. Već ranije, profesorica Baždarić novo je djelo predstavila i na pjesničkoj tribini „Jutro poezije“, kao glavna gošća tribine u Zagrebu.
Druga zbirka pjesama pjesnikinje Baždarić izdana je od nakladničke kuće „Biakova“, a čiji je program financiran od strane Ministarstva kulture za 2019. godinu. Urednik i jedne i druge zbirke je poznati književni kritičar i teoretičar dr. sc. Tin Lemac, a koji je ujedno napisao i predgovore, dok je pogovor napisala pjesnikinja Marina Katinić. Neke pjesme iz nove zbirke prevedene su i na albanski jezik te uskoro slijedi i objavljivanje istih u jednom od poznatih časopisa Doruntina, a u narednom periodu u časopisima Nacional Tirana i Bota sot.
Prilog u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ imat ćete priliku pogledati na vašim malih ekranima sredinom sljedećeg tjedna.

Profesorica Barbara Baždarić rođena je 1973. godine u Puli. Diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ljubav prema poeziji osjetila je još za vrijeme boravka u Londonu gdje je pohađala tečajeve kreativnog pisanja. Trenutno radi kao profesor engleskog i talijanskog jezika u Srednjoj školi Jastrebarsko. 2014 godine je dobila nagradu za projekt „GESTA“ koja je proglašena najboljim projektom u Hrvatskoj u kategoriji kreativni i inovativni edukacijski program na Danu kreativnosti i inovativnosti.

I.B.

TAGOVI | Barbara Baždarić