"Boka iz mog oka"

27.10.2019. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige naša sugrađanka Marina Bastašić pripremila je pravi mali poetsko-glazbeni spektakl pod nazivom "Boka iz mog oka"


Svi koji su u četvrtak 24. listopada posjetili Mala dvoranu Centra za kulturu Jastrebarsko mogli su uživati u posebnoj večeri. Naša sugrađanka Marina Bastašić povodom nedavnog posjeta Tivtu i Kotoru, a u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, pripremila je pravi mali putopisno-poetsko-glazbeni spektakl! Fotografije koje je Marina snimila za svog boravka u Crnoj Gori bile su putopisne stanice koje su vjerno dočaravale ljepote ovog bisera Mediterana, te ispričala brojne zanimljivosti o Boki, Bokeljanima, njihovoj povijesti i običajima.

U sklopu večeri publika je uživala i u kazivanju poezije najznačajnijih hrvatskih pjesnika Boke kotorske, Viktora Vide i Frane Alfirevića, u Marininoj izvedbi i u izvedbi njezine gošće Daniele Bobinski. Za glazbeni se ugođaj pobrinuo Marijan Bingula koji je na gitari izveo Indexove hitove „Sanjam“ i „Da sam ja netko“. Autorica tekstova ovih pjesama je zagrebačka pjesnikinja Maja Perfiljeva, rođena Tivčanka koja je s Bokom bila neraskidivo vezana cijeloga života.

S.S

TAGOVI | CZK Jastrebarsko